13 Ağustos 2010 Cuma

photography by Ronnie Macdonald


F-18 Super Hornet savaş uçağı resimleri için tıklayın. 

F-18 Super Hornet savaş uçağı videoları için tıklayın. 


photography by Official U.S. Navy Imagery


     McDonnell Douglas, şimdiki Boeing dizaynı olan F-18 uçak gemisi üzerinde operasyonlara katılabilen bir hucüm silahıdır. Hava ve yer hedeflerine saldırma amacıyla üretilmiştir. Amerikan Deniz kuvvetleri için 1970'lerde üretimine başlanan Hornet, başka ülkeler tarafından da kullanılmaktadır. Kanada, Avustralya ve İsviçre bunlardan bazılarıdır. F-18 1996 yılından itibaren Amerikan akrobasi timi Mavi Melekler'in akrobasi uçağıdır.

     F-18'in ana görevleri savaş uçaklarına eskortluk yapma, filo savunma, yakın hava desteği, düşman hava savunmasını yoketme olarak sayılabilir. Çok kullanışlı olması ve güvenilirliği bu uçakları değerli bir uçak gemisi varlığı yapmıştır.

     F/A-18 iki motorlu çok amaçlı bir uçaktır. Yüksek manevra kabiliyetini bu motorların sağladığı büyük itiş gücüne borçludur. Ayrıca dijital uçuş sistemleri uçağın yükesk hucum açılarında kontrol edilebilir olmasını sağlamaktadır. Çok dar dönüşlü manevralar bu şekilde mümkün olabilir.

     Hornet kendini kanıtlamış bir uçaktır ve bu nedenledir ki efsanevi F-14'lerin emekli edilmesiyle deniz kuvvetlerinin ana muharebe uçağı olmuştur. 


F-18 Super Hornet savaş uçağı resimleri için tıklayın. 

F-18 Super Hornet savaş uçağı videoları için tıklayın. 

0 yorum:

Yorum Gönder